Om-met-je

Loop eens een Ommetje!

Ommetjes, kuiertjes, rondwandelingen, noem het zoals je wilt, maar gezond is het zeker. En als je het niet alleen doet: supergezellig! Bel aan bij je buurvrouw, opa of oude vriend(in) en open je gesprek met: ik ga graag een rondje ‘om-met-je’! Ga je mee? 

Vanwege de COVID maatregelen zijn het aantal beweegmomenten en contactmomenten voor veel mensen geminimaliseerd terwijl dat voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid zo ontzettend belangrijk is. Om mensen te stimuleren om toch in beweging te blijven hebben de buurtsportcoaches van Jibb+ de ‘Ommetjes’ bedacht. 

Een Ommetje is een route van ongeveer 2,5 kilometer door de wijk met onderweg een aantal beweegoefeningen voor wat extra beweging en variatie. Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je meevraagt, zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en nodig eens de deur uit ‘moet’, het zogenaamde om-met-je. 

 In totaal zijn er 16 Ommetjes uitgezet, mooi verdeeld over de stad. De Ommetjes maken onderdeel uit van activiteiten door de Werkgroep ‘Aandacht voor Ouderen’. En mede mogelijk gemaakt door de VBOH, het DELA fonds, het Oranjefonds en de stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond. 

Beweegroutes 

Wil je liever iets verder lopen? Loop dan eens één van de 12 beweegroutes via de gele pijlen op het wegdek. Dit zijn wandelroutes van zo’n 4 kilometer lang. Elke pijl kun je gebruiken als startpunt, want het is een gesloten route. 

Kijk voor meer informatie over de Ommetjes en Beweegroutes op de website: www.jibbplus.nl.

Voor Om-met-je Helmond Oost ronde 1 "Klik Hier"

Voor Om-met-je Helmond Oost ronde 2 "Klik Hier"